Ilmainen www-laskuri
Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kaiutintietoa

 

Kaiuttimet

Autossa synnytetty äänentoisto on todellista salatiedettä. Meillä on ristiriita hälyäänen ja hyötyäänen välillä joka olisi ratkaistava jotenkin. Kipukynnys ylittyy autossa 3,6 W teholla noin keskimäärin. Tästä huolimatta me käytämme kymmeniä jopa satoja watteja saman asian saavuttamiseksi, miksi? 

Kysymys on tämän hälyäänen eliminoimisesta. Emme voi ylittää hälyäänen voimakkuutta, kuuntelu tulisi tuskalliseksi. On pyrittävä saaman koko auton sisältämän ilmamäärän liikkumaan hyötyäänen tahdissa, siis myös hälyäänen. 

Pulma ratkaistaan siten, että käytetään paljon suuria kaiuttimia. Suuret kaiuttimet ovat säännönmukaisesti suuritehoisia ja epäherkkiä ja koska me tiedämme, että vain 4 % sähköisestä tehosta muuttuu pneumaattiseksi paineeksi, tämä edellyttää suuria päätetehoja. On oltava tarkkana että kaikki kaiuttimet toimivat samassa vaiheessa, sen voi tarkistaa 4,5 V paristolla. Kaikkien kaiuttimien kartioiden on liikuttava samaan suuntaan, samalla napaisuudella. Erillisillä diskanttikaiuttimilla voidaan kompensoida sen minkä suuret kaiuttimet hukkaavat spektrin yläpäässä. Kaiuttimia hankittaessa on kuitenkin pidettävä yksi tosiasia mielessä. 

Kaiuttimien elinikä Suomen ilmanalassa on vain noin 3 vuotta. Omaisuuksia niihin siis ei kannata hukata.